Podignuta optužnica za ubistvo Selme Baluković: Mađarski državljanin suočen s teškim optužbama

Optuženi Erno Szabo-Csaki je u porodičnoj kući u Lipnici upotrijebio hladno oružje, luk i strijelu, ispalivši strijelu prema svojoj supruzi Selmi Baluković

28.05.2024. 19:49
  • Podijeli:
Lipnica_Tuzla_ubistvo_kuca_foto_Klix-65d62b104d3cd.webp Foto: A. K./Klix.ba

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podiglo je optužnicu protiv mađarskog državljanina Erna Szabo-Csaki zbog ubistva Selme Baluković, koje se dogodilo 21. februara ove godine u naselju Lipnica kod Tuzle.

Optužnica je sada u fazi potvrđivanja, kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Optuženi Erno Szabo-Csaki je u porodičnoj kući u Lipnici upotrijebio hladno oružje, luk i strijelu, ispalivši strijelu prema svojoj supruzi Selmi Baluković.

Strijela je pogodila Selmu u predjelu grudnog koša, izazivajući trenutnu smrt.

Tužilaštvo je temeljito istražilo slučaj i prikupilo dokaze koji su doveli do podizanja optužnice.

Slučaj je privukao veliku pažnju javnosti zbog neobičnih okolnosti i brutalnosti zločina.

Sud će sada razmotriti optužnicu i donijeti odluku o njenom potvrđivanju. Erno Szabo-Csaki je u pritvoru i čeka dalji razvoj događaja u sudskom procesu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()