Masovna tuča u Banjaluci: Tukli se i maloljetnici, četvoro na UKC RS

O svemu navedenom je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka

06.06.2024. 12:07
  • Podijeli:
policija republike srpske mup srpske-6536769da9bcf.webp Foto: MUP Republike Srpske

Prilikom tuče šest osoba od kojih su četvoro maloljetnici, u bašti ugostiteljskog objekta u Banjaluci, više osoba je povrijeđeno i ukazana im je pomoć u Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske, dok su dvije osobe uhapšene.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, pod nadzorom dežurnog tužioca i tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, preduzimaju mjere i radnje na dokumenotvanju krivičnog djela nasilničko ponašanje.

"Nadležnoj policijskoj stanici, juče oko 12,20 časova prijavljeno je da je u bašti ugostiteljskog objekta u Banjaluci, narušen javni red i mir tučom više osoba. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzimanjem mjera i radnji utvrdili da je u tuči učestvovalo šest lica, dva punoljetna i četiri maloljetna", navode iz PU Banjaluka.

Kako napominju ćetiri losobe zadobile su  povrede i ukazana im je ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

"Na licu mjesta izvršen je uviđaj, kojom prilikom su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Lica N.I. i M.D. oba iz Banjaluke, istog dana su lišena slobode i u toku je kriminalistička obrada lica", navode iz PU Banjaluka.

Sve mjere i radnje prema maloljetnim licima preduzimaju se u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

O svemu navedenom je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()