Korumpirani rukovodilac "Voda Srpske" završio iza rešetaka

Određen jednomjesečni pritvor Nenadu Grciću koji je uhapšen u akciji "Sliv" nakon primanja mita u označenim novčanicama

19.06.2023. 14:30
  • Podijeli:
Nenad Grcic hapsenje akcija Sliv 01-64904a531952d.webp Foto: MUP RS

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor rukovodiocu prijedorske jedinice "Voda Srpske" Nenadu Grciću koji je uhapšen u subotu zbog sumnje da je tražio i primio mito u iznosu od 2.000 evra.

Grciću su na teret stavljena krivična djela trgovina uticajem i primanje mita.

"Osumnjičenom N.G. je određen pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, koje je po ovom rješenju može trajati do 17. jula", saopštio je banjalučki Okružni sud, dodajući da je pritvor određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili prikrivanjem dokaza.

Grcić je uhapšen u akciji "Sliv" koju su sproveli Uprava za organizovani i teški kriminalitet (UOTK) MUP-a RS i Republičko javno tužilaštvo. Iz policije je ranije saopšteno da je Grcić tražio i primio novac kako bi pogodovao u legalizaciji izgrađenog cjevovoda u putnom pojasu, odnosno propusta za vodu.

Kako saznaje Una Grcić je od čovjeka za sebe tražio 4.000 KM. Prvi dio novca, u iznosu od 1.000 evra, uzeo je krajem prošle godine. Ostatak novca, odnosno dodatnih 1.000 evra, oštećeni mu je isplatio u subotu 17. juna i to u označenim novčanicama.

Primopredaju su pratili inspektori UOTK i nakon što je Grcić pokupio pare od oštećenog, usljedilo je hapšenje službenika "Voda Srpske"

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()