Hakeri presreli mail pa dobojsku firmu ojadili za 42.000 američkih dolara

Radi se o djelu koje je počinjeno prije skoro pet godina kada je dobojska od kineske firme, dobila predračun za robu, a hakeri su presreli taj mail, izmijenili podatke

30.01.2024. 13:21
  • Podijeli:
hakeri, kompjuter, čovek, internet, poverljivo, hakovanje pixabay-6437d6e906642.webp Foto: Pixabay

Dvojica državljanina Rumunije osumnjičeni su da su presreli komunikaciju između kineske i dobojske firme, izmijenili podatke i "skinuli" 42.000 američkih dolara.

Protiv Rumuna R.O.T. i A.O.T., su službenici Policijske uprave Doboj, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli izvještaj zbog osnova sumnje da su izvršili krivična djela kompjuterska prevara  i pranje novca, pišu "Nezavisne".

Radi se o djelu koje je počinjeno prije skoro pet godina kada je dobojska od kineske firme, dobila predračun za robu, a hakeri su presreli taj mail, izmijenili podatke  te je  novac tako uplaćen na drugi račun, a dobojska firma je oštećena.

"Za Rumune postoji osnov sumnje da su od 29. maja 2019. do 14. juna te iste godine, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi presretala elektronsku poštu i mijenjala instrukcije za plaćanje između jednog pravnog lica iz Republike Kine i jednog pravnog lica sa područja grada Doboja i na taj način stekla protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 42.000 američkih dolara", navode iz policije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()