Europol se oglasio o Samardžiji, otkrili puteve kokaina i pranja "prljavog novca"

Iz Europola su saopštili da su podržali operativne aktivnosti, olakšali razmjenu informacija i analitičku podršku

14.12.2023. 16:32
  • Podijeli:
akcija Mladen Samardžija-65773184bf085.webp Foto: SRNA

 Europol se danas oglasio o hapšenju Mladena Samardžije na Jahorini, a kojem je Sud BiH danas odredio jednomjesečni pritvor, i otkrili su na koji način je krijumčaren kokain i heroin, te kako se “prao” novac od droge.

Iz Europola su naveli da je uhapšen bjegunac koji se nalazi na listi najtraženijih u Evropskoj uniji, te da je imao državljanstvo BiH i Slovenije i da je bio osumnjičen kao “navodni vođa međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom kokainom i heroinom u Evropsku uniju, BiH, Crnu Goru i Srbiju.

“Uhapšenu osobu traže slovenačke vlasti i pod istragom je zbog trgovine drogom i pranja novca. Vlasti vjeruju da je osumnjičeni regrutovao saučesnike i obezbijedio im vozila sa namjenski napravljenim skrivenim pregradama za prevoz i prodaju kokaina i heroina. Potom bi zaradu oprali kupovinom nekretnina i luksuznih vozila. Tokom operativnih aktivnosti, organi reda zaplijenili su drogu, oružje i municiju, telefone, vozila, elektronsku opremu i više od 120.000 evra u gotovini”, saopšteno je.

Iz Europola su saopštili da su podržali operativne aktivnosti, olakšali razmjenu informacija i analitičku podršku.

“Na dan akcije, Europol je pružio daljinsku podršku za unakrsnu provjeru operativnih informacija u realnom vremenu”, istaknuto je.

Samardžiju su na Jahorini uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice i Policijske uprave Istočno Sarajevo, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()