Velika šteta: Krajinović prokockao meč loptu i - ispao

Poslije velikog preokreta i tri sata žestoke borbe Španac je slavio rezultatom 5:7, 7:6 (10), 6:1

10.04.2023. 20:19
  • Podijeli:
Filip Krajinović_Kamran Jebreili AP Tanjug-6434519a8da18.webp Foto: Kamran Jebreili / AP / Tanjug

Filip Krajinović bio je nadomak velike pobjede protiv Roberta Bautiste-Aguta u prvom kolu mastersa u Monte Karlu do koga je došao kao "laki luzer".

Pa ipak, poslije velikog preokreta i tri sata žestoke borbe Španac je slavio rezultatom 5:7, 7:6 (10), 6:1.

Srbin je već u prvom svom gemu prvog seta spasio četiri brejk lopte da bi nakon toga on došao do prednosti brejka. Ipak, to nije bilo dovoljno. Propustio je srpski teniser priliku da dođe do duplog brejka u sedmom gemu, a u osmom je Bautista-Agut uspeo u potpunosti da se vrati u prvi set.

Krajinović je u finišu, u 11. gemu uspio da napravi novi brejk i potom servisom bez izgubljenog poena osvoji prvi set.

Imali su u drugoj dionici i jedan i drugi priliku da dođu do brejka. Krajinović u petom, a Bautista-Agut u osmom gemu, ali se Filip sjajno odbranio kao i u 12. gemu kada je spasio jednu set loptu.

I ovaj dio igre je ušao u sjajan taj-brejk. Krajinović je spasio četiri set lopte, propustio jednu meč loptu nakon čega je Roberto uspio da završi taj-brejk i dobije ga rezultatom 12:10.

Španac je furiozno ušao u treći set. Odmah je napravio dva brejka i poveo praktično rutinski 4:0. Tu je bio kraj za Filipa kojem će naredni izazov biti Srpska open u Banjaluci.

Bautista-Agut u drugom kolu igraće protiv boljeg iz meča u kome se sutra sastaju Aleksander Zverev i Aleksander Bublik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()