Strašne scene na Miami Openu: Teniser se srušio, u kolicima ga iznijeli s terena

Izuzetno teški vremenski uvjeti

19.03.2024. 08:15
  • Podijeli:
teniser x com-65f93843d4b19.webp Foto: X-com

Zabrinjavajuća scena stiže s Miami Opena na kojem je u ponedjeljak navečer prekinut meč kvalifikacija između 21-godišnjeg Francuza Arthura Cazauxa i njegovog godinu dana starijeg sunarodnika Harolda Mayota.

Semafor je pokazivao 1:1 u setovima i 2:1 u trećem za Cazauxa koji je čekajući servis Mayota samo odjednom pao na pod. Nekoliko sekundi prošlo je prije nego što su ljekar i glavni sudac stigli do njega kako bi provjerili u kakvom je stanju, a meč je ubrzo nakon toga i prekinut.

Mladi francuski teniser, inače 74. na ATP ljestvici, u kolicima je iznesen s terena. Tačan uzrok problema nije otkriven, ali dio američkih medija nagađa da su krivac vremenski uvjeti jer u Miamiju je u tom trenutku bilo 30° C dok je vlažnost zraka bila na 70 posto.

Cazauxu je trenutni renking najviši u karijeri, a njegov ulazak u sezonu bio je prilično obećevajući budući da je u januaru stigao do osmine finala Australian Opena u kojoj ga je zaustavio Hubert Hurkacz.

Spomenimo i da će Mayot u finalu kvalifikacija Miami Opena tokom današnjeg dana igrati protiv Davida Goffina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()