Sinsinati: Đoković zakazao boj sa Alkarazom

Nole će zaigrati u u 57. masters finalu u kojem će protiv Karlosa Alkaraza juriti 39. titulu

20.08.2023. 08:26
  • Podijeli:
Novak Đoković_Profimedia-64e1b0c41b603.webp Foto: Profimedia

Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Sinsinatiju pobjedom nad Aleksanderom Zverevom 7:6 (5), 7:5.

Nole će tako zaigrati u u 57. masters finalu u kojem će protiv Karlosa Alkaraza juriti 39. titulu.

Veliki boj trenutno ubjedljivo najbolja tenisera na planeti zakazan je za večeras, u 22.30 časova.

Srpskom asu to će biti osmo finale u Ohaju, samo je u Rimu i Parizu odigrao više završnih mečeva kada su u pitanju mastersi.

Najbolji svih vremena nije blistao u prvoj fazi meča, već u prvom gemu je spasao 0:40, i još neko vreme je Zverev više pritiskao, ali je Novak odolijevao.

Tako je bilo sve do desetog gema prvog seta. Novak je tada imao i tri set lopte, iako je gem počeo sa 40:0 za Zvereva. Jeste da se Saša tada izvukao sjajnim servisima, ali Đoković je od tog momenta zaigrao bolje.

U taj brejku je odlučio jedan mini brejk, dovoljno dobar Srbinov pasing udarac za 2:1. I Nijemac je napravio poneki kiks, naročito kada je na 3:5 drugi servis Novaka izbacio daleko u aut, a na kraju Nole koristi ukupno šestu set loptu.

Kada je Đoković napravio brejk na startu drugog seta, činilo se da bi Zverev mogao da padne i da gledamo brži drugi set. To se nije desilo, Saša je istrajao, da bi u desetom gemu dočekao slabiji Đokovićev gem i izjednačio na 5:5.

Međutim, kao i mnogo puta u karijeri, Nole se momentalnoregrupisap, od 0:30 vezao je četiri poena za novi brejk, da bi potom u narednom gemu ovjerio trijumf uprkos glasnom vatrometu iz okoline.

"Vatromet, da", napisao je Novak na kameri poslije pobjede, uz "smješak".

 


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()