Sinneru nagrada koju je Federer dobio 19 puta, a Đoković nikad

Talijan Jannik Sinner, trenutno četvrti na ATP listi, omiljeni je igrač za 2023. godinu, u izboru u kojem su sudjelovali navijači

13.12.2023. 19:45
  • Podijeli:
Antonio AhelATAImages Novak Đoković-6533a776f0b08.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Španac Rafael Nadal samo je jednom u karijeri bio omiljen među navijačima i to prošle godine, dok najbolji svjetski teniser Novak Đoković nikada u karijeri nije zavrijedio ovu titulu.

Talijan Jannik Sinner, trenutno četvrti na ATP listi, omiljeni je igrač za 2023. godinu, u izboru u kojem su sudjelovali navijači.

U pitanju je nagrada koja je gotovo redovno išla u ruke Rogera Federera dok je Švicarac bio aktivan teniser. Omiljen među navijačima Federer je tokom karijere bio čak 19 puta od čega je sedamnaest tih nagrada osvojio u nizu.

Recimo, Španac Rafael Nadal samo je jednom u karijeri bio omiljen među navijačima i to prošle godine, dok najbolji svjetski teniser i aktvni broj 1 Novak Đoković nikada u karijeri nije zavrijedio ovu titulu.

Tokom godine na zalasku 22-godišnji Sinner je osvojio četiri ATP turnira te je došao do četvrtog mjesta na svijetu. Igrao je finale završnog ATP Finala u Torinu te je na samom kraju godine vodio svoju zemlju do osvajanja Davis kupa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()