Prekinuo je Đokovićev pobjednički niz od 12 godina: Evo kako je tada izgledao

Srbija ispala u polufinalu Davis Cupa od Italije

26.11.2023. 12:17
  • Podijeli:
sinner novak reuters-656316f8868e9.webp Foto: Reuters

Novak Đoković u subotu je propustio tri meč-lopte i izgubio meč od Jannika Sinnera 6:2, 2:6, 7:5, nakon toga i okršaj parova s Miomirom Kecmanovićem protiv Sinnera i Lorenza Sonega, a Srbija je ukupnim rezultatom 2:1 ispala od Italije u polufinalu Davis Cupa.

Poraz od Sinnera Đokoviću je bio prvi pojedinačni u Davis Cupu nakon tačno 4451 dana ili više od 12 godina, a i tada je to bio poraz predajom Juanu Martinu del Potru u polufinalnom ogledu u Argentini.

Ako se traži kad je posljednji put izgubio meč za Srbiju bez predaje, treba se vratiti u 2009. godinu kad ga je u meču protiv Španije svladao David Ferrer.

Na društvenim mrežama proširila se fotografija koja pokazuje kako je tada izgledao čovjek koji mu je u subotu prekinuo niz.

Jannik Sinner imao je samo osam godina, imao je dugu crvenu kosu, a reket je bio "veći od njega".

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()