Nole pred start Monte Karla: Rafino odsustvo naša prilika

"To je gubitak za turnir i generalno za tenis. S druge strane, mislim da je to prilika za sve nas druge, kada on nije tu, da pokušamo da osvojimo titulu"

09.04.2023. 22:45
  • Podijeli:
Novak Đoković_Profimedia-6432fa971652b.webp Foto: Profimedia

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković izostanak Rafaela Nadala sa mastersa u Monte Karlu je ocijenio kao gubitak za turnir, ali i šansu za druge takmičare da odu do kraja.

Bitke na monegaškoj šljaci počele su danas, a Nole je slobodan u prvom kolu, dok će u drugom igrati protiv boljeg iz okršaja između Rusa Ivana Gakova i Amerikanca Makenzija Mekdonalda

Srbin je imao vremena da napuni baterije pošto mu američke vlasti nisu dozvolile ulazak u zemlju kako bi se nadmetao u Indijan Velsu i Majamiju.

Dugo odsustvo sa terena ima i dobre i loše strane.

"Dosad sam već navikao da ne igram u SAD. Tako je kako je, trenirao sam više na šljaci, što je naravno pozitivno pred ovaj dio sezone. Nisam imao mnogo uspejha u Monte Karlu u posljednje tri sezone, nadam se da ću ove imati više uspjeha i da ću graditi formu kako se bliži Rolan Garos“, počeo je priču Đoković, dvostruki šampion Monte Karla iz 2013. i 2015. godine.

Potom se osvajač 22 grend slema dotakao i odsustva najvećeg protivnika:

"To je gubitak za turnir i generalno za tenis, jer je Rafa ubjedljivo najbolji teniser na šljaci u istoriji. Znamo koliko je puta osvajao Monte Karlo i sve druge turnire. S druge strane, mislim da je to prilika za sve nas druge, kada on nije tu, da pokušamo da osvojimo titulu“.

U Kneževini neće biti ni Karlosa Alkaraza, ali hoće, i to u Novakovoj polovini žrijeba, Janika Sinera i Holgera Runea.

"Alkaraz je godinu i po dana jedan od najboljih igrača na svijetu na bilo kojoj podlozi. Dokazao je to tako što je osvojio slem titulu na betonu, a vjerovatno je većina mislila da će se to desiti na šljaci. To ilustruje koliko je kompletan teniser. Ima izvanredan mentalitet, borbeni duh, uvijek pritiska, oduzima vrijeme protivniku i prilagođava se dobro taktički svakom rivalu. Osvježavajuće je imati još jedno novo rivalstvo o kojem će ljudi govoriti, njegovo sa Sinerom. Vidjeli smo neke uzbudljive, nevjerovatne mečeve između njih dvojice, uključujući onaj u Majamiju. Njih dvojica, zajedno sa Runeom, biće lideri iz nove generacije. Možda su oni sljedeća Velika trojka", nagovijestio je Đoković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()