Nole pred finale: Gladan sam, neka bude gozba

"Potrudiću se da od početka budem na vrhuncu i da dam sve što mi je ostalo u rezervoaru. Ako ne u finalu Vimbldona, kad onda"

16.07.2023. 09:05
  • Podijeli:
Đoković_Profimedia-64b38ed9d31a5.webp Foto: Profimedia

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković sa dozom umjerenog optimizma dočekuje finale Vimbldona.

Nole će od 15 časova koplja ukrstiti sa Karlosom Alkarazom, u meču u kojem će istorija ponovo biti na talonu.

Jer, ako Srbin slavi, vezaće pet londonskih trijumfa, što je najduži niz, te po osmi put dići trofej, podvig koji je napravio samo Rodžer Federer.

Činjenica da osvajač 23 grend slema na Centralnom terenu nije izgubio već duže od decenije, te da u finalima ima skor 7-1, jasno oslikava njegovu komformu poziciju

"Mogu da vizualizujem bez problema šta me čeka, to ću i uraditi. Spremiću se mentalno, igrački i fizički za veliku borbu, to će definitivno biti najteži meč na turniru. Biću spreman za najzahtjevniji okršaj, on je u izvrsnoj formi. Igraju svetski broj jedan i broj dva, imali smo taj visokokvalitetan okršaj u Parizu. Potrudiću se da od početka budem na vrhuncu i da dam sve što mi je ostalo u rezervoaru. Ako ne u finalu Vimbldona, kad onda", jasan je Đoković.

O Karlitosu je govorio biranim riječima.

"On je jedan od najbržih momaka na turu i može da uradi šta hoće praktično na terenu, a i sebe smatram veoma kompletnim igračem. U Parizu smo imali dosta dobar meč, dok on nije krenuo da ima fizičke probleme. Mislim da je publika uživala u tome. Sada smo u drugačijim uslovima, trava je neuporediva sa šljakom. Da, imam više iskustva igranja Vimbldon finala nego on, ali on je u sjajnoj formi, gladan je, mlad. Ali, i ja sam gladan, tako da, hajde da imamo gozbu", zaključio je srpski as.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()