Monte Karlo: Andrej Rubljov osvojio je prvu titulu na mastersima iz serije 1000

Polsije velikog preokreta pobijedio Danca Holgera Runea

16.04.2023. 17:40
  • Podijeli:
Andrej Rublev_Mark J. Terrill AP Tanjug-641b18f2c0823.webp Foto: Mark J. Terrill / AP / Tanjug

Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je prvu titulu na mastersima iz serije 1000 pošto je u finalu turnira u Monte Karlu poslije velikog preokreta pobijedio Danca Holgera Runea 2:1 (5:7, 6:2, 7:5) za dva sata i 35 minuta.

U prvom setu nije bilo brejka sve do šestog gema. Rune je prvi uzeo servis rivalu i poveo 4:2, ali je Rus ekspresno uzvratio. Kod vođstva Danca 6:5, Rubljov je loše servirao, pa je Rune uspio da uzme gem i povede 1:0.

Drugi set je počeo brejkom Rubljova, ali je Rune uspio da se vrati i izjednači na 2:2. Zatim je uslijedila velika serija Rusa, koji je osvojio četiri vezana gema i tako uveo meč u treći set.

Odlučujući set je bolje otvorio Rune, koji je brejkom stigao do 2:0, ali se Rus nije predao i uzvratio je u sedmom gemu. Odlučujući brejk Rubljov je napravio kad je poveo 6:5, a bi zatim dotukao rivala i osvojio najveću titulu u dosadašnjoj karijeri.

Masters u Monte Karlu igrao se za ukupan nagradni fond od 5,779,335 eura, a šampionu, 25-godišnjem Rusu, pripao je ček na 892,590 eura, kao i 1000 ATP poena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()