Meč propuštenih prilika: Đere ispao na startu Monte Karla

Srpski teniser u trećem setu poveo 6:5, a onda je na servis protivnika propustio meč loptu

09.04.2023. 21:49
  • Podijeli:
Laslo Đere_Profimedia-643315569e768.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Laslo Đere nije uspio da se plasira u drugo kolo mastersa u Monte Karlu, pošto je večeras nakon drame poražen od Poljaka Huberta Hurkača sa 7:6 (5), 6:7 (5), 6:7 (5).

Meč je trajao tri sata i 19 minuta. Đere je 58. na ATP listi, dok je Hurkač 12. teniser svijeta.

Srbin je poveo 3:0 u prvom setu, a onda i 4:1. Međutim, Poljak je stigao do izjednačenja, 4:4. Igralo se potom gem za gem, a srpski teniser je prvi set dobio u taj-brejku rezultatom 7:5.

Hurkač je u drugoj dionici stigao do prednosti od 3:0, ali je Đere napravio preokret i poveo 5:3. Poljak je potom smanjio na 5:4, a srpski teniser je zatim servirao za pobjedu. No, Hurkač je napravio brejk za 5:5, a onda je drugi set dobio u taj-brejku s 7:5.

Đere je u trećem, odlučujem setu poveo 2:0. Hurkač je uspio da izjednači na 2:2, a onda je napravio brejk u sedmom gemu za vođstvo od 4:3. Poljski teniser je u devetom gemu imao meč loptu, ali je nije iskoristio. Zatim je na svoj servis u desetom gemu imao tri meč lopte, ali je Đere uspio da napravi brejk i da izjednači.

Srpski teniser je poveo 6:5, a onda je na servis protivnika propustio meč loptu. Poljak je izjednačio na 6:6, nakon čega je slavio u taj-brejku sa već, pogađate, 7:5.

Filip Krajinović će sutra u prvom kolu igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta, a Dušan Lajović će se sastati sa Aleksejem Popirinom iz Australije.

Miomir Kecmanović će najvjerovatnije u utorak igrati sa Italijanom Lorencom Musetijem.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković će se u drugoj rundi sastati sa pobjednikom meča između Rusa Ivana Gakova i Amerikanca Makenzija Mekdonalda.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 5.779.335 evra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()