Iako još uvijek nema niti jednu pobjedu: Siner tvrdi da je sve bliži Đokoviću

Italijan puca od samopouzdanja

11.11.2023. 10:14
  • Podijeli:
Janik Siner AP PhotoHeinz-Peter Bader via Tanjhug-653e9070cc448.webp Foto: AP PhotoHeinz-Peter Bader via Tanjug

Janik Siner je jedan od mladih lavova koji je u istoj grupi sa Novakom Đokovićem na završnom Mastersu u Torinu. Tu su još dvojica sa sličnim epitetom. Mladi, neustrašivi i veoma talentovani. Holger Rune i Stefanos Cicipas.

Ali Siner ima jednu prednost u odnosu na svoje kolege igra pred domaćom publikom.

– Učešće na ovom turniru je san svakog tenisera, a igrati kod kuće je nešto specijalno. Mnogo sam želio da se plasiram prvi put u karijeri na ovaj turnir i zato sam veoma srećan – ističe italijanskim novinarima 22-godišnji as koji se poslije trijumfa u Pekingu i Beču probio na četvrto mjesto svjetske liste

Ističe i sjajnu situaciju kroz koju Azuri prolaze u carstvu reketa i loptica.

– Fonjini, Beretini i ja smo revolucionisali italijanski tenis. Moj trener Daren Kejhil mi je već rekao da ću prije ili kasnije shvatiti da ne igram samo za sebe, nego i za brojne navijače. To mi u Torinu donosi specijalnu motivaciju – dodao je Siner.

Nikada nije savladao Đokovića, ali ne gubi nadu.

– Igrali smo posljednja dva meča na Vimbldonu i možda će to nekome djelovati čudno, ali sam osjetio da sam mnogo bliže njegovom nivou ove godine u četvrtfinalu kada me je pobijedio u tri seta nego prošle u polufinalu kada je bilo pet setova – kaže Siner koji je treći duel izgubio u Monte Karlu, prenosi Sport Klub.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()