Holger Rune osvojio turnir u Minhenu

Danski teniser u finalu je pobijedio Holanđanina Botika van de Zandšulpa 6:4, 1:6, 7:6 (7:3)

23.04.2023. 17:08
  • Podijeli:
Holger Rune foto Tanjug:Sven Hoppe:dpa via AP-64454969c0a7a.webp Foto: Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Danski teniser Holger Rune osvojio je ATP turnir u Minhenu, pošto je danas u finalu pobijedio Holanđanina Botika van de Zandšulpa 6:4, 1:6, 7:6 (7:3).

Meč je trajao dva sata i 53 minuta. Ovo je bio drugi međusobni duel danskog i holandskog tenisera i drugi trijumf Runea, koji je trenutno sedmi teniser svijeta. Holanđanin je 29. na ATP listi.

Rune je prvi set dobio rezultatom 6:4, dok je Van de Zandšulp briljirao u drugom setu, a svom rivalu prepustio je samo jedan gem. U trećem setu viđena je velika borba, a pobjednik je odlučen u taj-brejku, koji je pripao Runeu rezultatom 7:3.

Rune je trijumfom u Minhenu stigao do četvrte titule u karijeri, a prve ove godine. Holandski teniser nije osvojio nijedan ATP trofej.

Danac je pobjedom u Njemačkoj osvojio novčanu nagradu od 85.605 evra i 250 poena za ATP listu, dok je Van de Zandšulpu pripalo 49.940 evra i 150 bodova.

ATP turnir u Minhenu igrao se za nagradni fond od 562.815 evra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()