Filip pred boj sa Ducijem: Prijateljstvo ostaje po strani

"Nažalost, u prvom kolu igram protiv Dušana. Iako smo nas dvojica dobri prijatelji, prijateljstvo ću morati da stavim malo po strani"

16.04.2023. 14:43
  • Podijeli:
Filip Krajinović_Pixsell-643be98093394.webp Foto: Pixsell / Dejan Rakita

Srpski teniser Filip Krajinović izrazio je žaljenje što će već na premijeri Srpska opena rekete ukrstiti sa prijateljem Dušanom Lajović.

Njih dvojica se dobro poznaju, saigrači su i u reprezentaciji, međutim, jedan od njih već poslije premijere će spakovati kofere. 

Filip, inače 78. reket svijeta, u Banjaluku je stigao dobro raspoložen, ali i pomalo razočaran epilogom žrijeba.

"Nažalost, u prvom kolu igram protiv Dušana. Iako smo nas dvojica dobri prijatelji, prijateljstvo ću morati da stavim malo po strani. Drago mi je da sam se vratio u Banjaluku, sve je lijepo sređeno. Igrao sam ovdje čelendžer prije desetak godina. Sada je sve ljepše", istakao je Krajinović.

Filip je nedavno završio saradnju sa Jankom Tipsarevićem, a trenutno mu na Srpska openu pomaže Viktor Troicki.

"Troicki mi je selektor, imamo lijepu saradnju. Kad god može sa mnom je na terenu. Mate Delić je moj prijatelj, baš kao i Goran Tošić. Nemam zvaničnog trenera sada, ali mi je drago da je Tošić uvijek tu za mene. Nadam se da ću u skorije vrijeme riješiti i pitanje trenera. Nažalost, završio sam saradnju sa Jankom po drugi put. Nije uspjelo, vidjećemo šta će biti po tom pitanju. To je jako osetljivo, pa neću da žurim. Nisam u dobroj situaciji što se tiče rezultata i samopouzdanja, tako da mi je potreban neko iskusan", otkrio je Krajinović.

Trenirao je Filip juče i sa Damirom Džumhurom, za kojeg je imao samo riječi hvale:

"Vidim da se Damir vraća u formu, želim mu sve najbolje. Igrali smo u Banjaluci prije "sto" godina neko finale, ne sjećam se tačno imena turnira. Nadam se da će se vrati tamo gdje mu je mjesto.

Za kraj, dotakao se Krajinović i budućih turnira. Apostrofirao je da mu je glavni cilj ulazak u glavni žrijeb na US openu, ali i da će morati da igra više čelendžera.

"Nažalost, plan mi se promijenio. Nisam planirao manje turnire, ali sam sezonu krenuo loše, tako da ću morati. Rim i Madrid igram zatim idem na Rolan Garos, između ću biti i na nekom čelendžeru. Poslije Pariza ne idem na travu, već ću se fokusirati na manje turnire. Trava je malo i "ruski rulet" iako sam prošle godine igrao finale Kvinsa. Moram da igram manje turnire, kako bih skupio dovoljno poena, kako bih obezbijedio glavni turnir na US openu", zaključio je Krajinović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()