Đoković se plasirao u finale ATP turnira serije 500 u Astani

Rival u sutrašnjoj završnici, u kojoj osvajač 21 grend slema juri 90. pehar, biće mu Stefanos Cicipas, koji je bio bolji od Andreja Rubljova

08.10.2022. 16:42
  • Podijeli:
Novak Đoković_Tanjug-1664551829502.webp Foto: Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira serije 500 u Astani, pošto mu je Rus Danil Medvedev  meč predao pri rezultatu 1:1 u setovima (4:6, 7:6), prenio je SportKlub.

Ništa nije nagovještavalo ovakav šokantan epilog. Dvojica tenisera odigrala su sjajna dva seta, a odmah poslije završenog taj brejka drugog seta, Rus je prišao Novaku, čestitao i predao meč.

U prvom setu Đoković je imao velikih problema sa servisom. Samo 52 posto ubačenih prvih servisa, što je donijelo veliki pritisak na početni udarac.

Rezultat toga su dva brejka koje je Medvedev napravio, iskoristivši obje brejk lopte.

Đoković je uspio da vrati prvi brejk za 3:3, ali kada je izgubio naredni servis, povratka nije bilo i Rus je poveo 1:0.

Bolje je servirao Novak u drugom setu, ali ni Medvedev nije spuštao nivo serviranja.

Samo jedna brejk lopta i imao ju je Đoković, ali nije uspio da je iskoristi. Taj brejk je morao da presudi.

Počelo je mini brejkom Medvedeva, a onda je Đoković uzvratio sa četiri vezana poena.

Međutim, vratio se Medo, došao do 5:5, ali je na kraju Srbin dobio taj brejk 8:6, ispostavilo se za plasman u novo finale.

"I dalje sam iznenađen što je predao. Izgledao je potpuno dobro. Možda posljednjih sedam, osam poena se kretao malo sporije, ali... Šokiran sam, iskreno. Bio sam spreman za bitku u trećem setu. Nadam se da povreda nije ozbiljna. Znam Danila, on je veliki borac i ne bi predao tek tako", rekao je Đoković.

Rival u sutrašnjoj završnici, u kojoj osvajač 21 grend slema juri 90. pehar, biće mu Stefanos Cicipas, koji je bio bolji od Andreja Rubljova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()