Đoković "požurio" u Banjaluku: Museti izbacio broja 1

Lorenco Museti poslije preokreta slavio protiv Novaka Đokovića sa 2:1, po setovima je bilo 6:4, 5:7, 4:6

13.04.2023. 19:50
  • Podijeli:
Novak Đoković Monte Karlo foto Reuters-6438407d4447f.webp Foto: Reuters

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ispao je sa mastersa u Monte Karlu u osmini finala. Bolji od njega bio je Italijan Lorenco Museti koji je poslije preokreta slavio sa 2:1, po setovima je bilo 6:4, 5:7, 4:6.

Đoković je odigrao veoma nervozan i za njegove standarde neobičan meč, pun preokreta, brejkova, promašaja, padova u koncetraciji... Ni kiša, zbog koje je meč prekinut na sat vremena, nije pomogla srpskom teniseru da pronađe pravi ritam. 

Prvi set pripao je Đokoviću nakon 50 minuta igre. Srpski teniser je dobro otvorio meč i već u četvrtom gemu je napravio brejk za vođstvo od 3:1. Potom je odigrao slab gem i dopustio Musetiju da brzo stigne do dvije brejk lopte, a ubrzo i ribrejka. Međutim, Italijan je nije uspio da se vrati jer je očajnim gemom, u kojem je promašio dva forhenda i dva bekenda prvo reketu svijet poklonio novi brejk za 4:2. Pri rezultatu 5:2 Đoković je propustio dvije brejk lopte i Museti je smanjio. U narednom gemu oduzeo servis protiviniku, iako je Đoković i na svoj servis imao set loptu. I kada se očekivalo izjednačenje Đoković je sigurnim udarcima ponovo oduzeo servis protivniku za vođsto 1:0 u setovima.

Na početku drugog seta Đoković je odmah ispustio svoj servis, ali i Museti. Brejkovi su se izmijenjivali do 3:2 kada je Novak osvojio svoj servis gem, koji je ubrzo potvrdio za 4:2. Djelovalo je da se Đoković razigrao i da se bliži kraj, ali je ponovo pao u igri i dozvolio Musetiju novi brejk. Italijan je u tim trenutcima igrao odlično i došao je do vođstva od 5:4. Đoković se nije predavao, ponovo je uspio da oduzme servis protivniku za izjednačenje 5:5, ali je loše odigrao na svom servis gemu i dozvolio Musetiju novi brejk, koji je potvrdio za 7:5 i izjednačenje u setovima.

Poslije festivala brejkova, treći set je donio muški tenis u kojem je Đoković bez izgubljenog poena došao do 1:0, da bi Museti uzvratio za 1:1. U trećem gemu kiša je počela jače da pada pa je meč prekinut pri vođstvu Novaka 40:30. Pauza je trajala manje od sat vremena i oba tenisera su bila sigurna na servisu do 3:3. Onda je Đoković popustio. Museti je poveo 5:3 i zadržao siguran servis do kraja.

Museti će u četvrtfinalu igrati protiv zemljaka Janika Sinera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()