Sprema se spektakl: U Banjaluku stižu Astana, Bardijani i Koratek

"Ono što je Real Madrid u fudbalu, to je Astana u biciklizmu - decenijama jedan od najboljih timova svijeta"

02.04.2023. 16:08
  • Podijeli:
Astana_Astana Qazaqstan Team-64298aa4ea7d8.webp Foto: Astana Qazaqstan Team

Ovogodišnje izdanje Međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka ove godine će biti istinski spektakl na dva točka kakav nije zabilježen na našim prostorima.

Jer, nastup su potvrdili neke od najjačeh ekipa i biciklista planete.

Kada se pomenu Astana, Bardijani i Koratek, čak i oni koji površno prate ovaj sport znaju da se radi o elitnim ekipama koje na svaku trku dolaze sa istim ambicijama - da pobijede.

Zato je izuzetno veliki uspjeh organizatora što će se među 25 ekipa na startu u Beogradu naći momci koji brane boje ovih timova, a bilo bi iznenađenje da neki od njih 22. aprila iz Banjaluke ne odnesu majice namijenjene najboljim.

"Ono što je Real Madrid u fudbalu, to je Astana u biciklizmu - decenijama jedan od najboljih timova svijeta. Pobjede u upečatljivom svijetlo-plavom dresu bilježili su između ostalih današnji menadžer ekipe, olimpijski šampion iz Londona Aleksandr Vinokurov, šampion tri najveće trke na svijetu, Đira, Tura i Vuelte Alberto Kontador, italijanski as Vinćenco Nibali, te Janez Brajković, Fabio Aru... Danas je član Astane jedan od najboljih sprintera ikada Mark Kevendiš, a tu su i Vinokurovi nasljednici Nikolas i Aleksandre. Za kakav god sastav da se odluči sportski sektor kazahstanskog tima, jasno je da će na drumovima od Beograda do Banjaluke biti prava atrakcija i u grupi najvećih favorita", saopštili su organizatori.

Manadžmenti italijanskih timova Bardijani i Koratek već su najavili da dolaze u najjačim postavama jer će im ova trka biti posljednja provjera za prvi veliki cilj sezone - Điro.

Imajući u vidu da su od ranije na listi četvorostruki uzastopni pobjednici Masovše, te Adrija, Tarteleto, Maloja Pušbajkers i drugi, jasno je da nas od 19. do 22. čeka spektakl na dva točka u svakom smislu.

"Kada vam na trku dođu ovakve ekipe i to bez naknada za učešće jasno je da ste uradili veliki posao. Naša politika od prvog izdanja je da nikom ne plaćamo da dođe iako je to praksa i na najvećim trkama. Ono što možemo da ponudimo su vrhunska organizacija, gostoprimstvo i spektakl, a bez lažne skromnosti očigledno je da smo dobri u svim segmentima čim iz godine u godinu okupljamo jače društvo", ponosno je poručio direktor trke Vladimir Kuvalja.

Do prije nekoliko godina bilo je nezamislivo da startna lista bude prepuna biciklističkim ala, a sada je to postalo realnost.

Da podsjetimo, prva etapa trke na programu je 19. aprila od Beograda do Bijeljine, druga je dan kasnije od Bijeljine do Vlasenice koja je i najteža etapa na trci.

Treća se biti vožena od Doboja do Prijedora, a veliko finale je 22. aprila kada će biciklisti krenuti iz Novog Grada, a na cilj stići u Banjaluci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()