Nevjerovatna transformacija Tysona Furya uoči borbe svih borbi

Otkrio je koji mu je način ishrane

26.03.2024. 16:44
  • Podijeli:
tyson fury-profimedia-1666275808212.webp Foto: Profimedia

Tyson Fury i Oleksander Usik borit će se 18. maja u Saudijskoj Arabiji za titulu neprikosnovenog teškaškog prvaka svijeta.

Ukrajinac Usik će na kocku staviti WBA, WBO, IBF i IBO naslove, a Britanac Fury svoju WBC krunu u teškoj kategoriji. Oba boksera prolaze intenzivne trening-kampove pred meč, a transformacija koju je pritom doživio Fury ostavila je obožavatelje u nevjerici.

Na društvenim mrežama Gipsy King je podijelio fotografiju jednog običnog obroka od piletine, riže i salate. Strogi plan prehrane sastavio mu je nutricionist Greg Marriott.

U intervjuu za Men's Health ovog mjeseca Marriott je otkrio da Fury unosi tri hiljade kalorija na dane odmora i između 4500 i 6000 kalorija kada ima treninge.

Kako izgledaju Furyjevi obroci?

Dijeta je usmjerena na to da Fury ima dovoljno energije za treniranje, ali i da održava razumnu težinu s obzirom na to da je ranije bio i na preko 130 kilograma tjelesne težine. "Mogu vam obećati da ćete vidjeti drugačijeg Tysona Furyja. Šta god kažem Tysonu da napravi, on se toga samo pridržava. Ima 100 posto povjerenja u mene", rekao je Marriott. Fury ujutro uzima visoke doze vitamina C i kolagene i pije kafu.

Slijedi doručak od dvije šnite tosta od kiselog tijesta, avokado namaza s lukom i crnim paprom, tri jajeta, svježi paradajz i oko 250 grama nemasnog junećeg mesa. Ponekad se doručak sastoji i od zobenih pahuljica s orašastim plodovima i chia sjemenkama, a treća varijanta je obilniji omlet.

Fury je nekad jeo jednom ili dvaput dnevno

Za ručak Fury jede dva komada pilećih prsa, 125 grama riže i grčku feta salatu. Poslijepodne slijedi pet kolačića od riže, kikiriki-maslac i lubenica te izolat proteina sirutke.

Za večeru se Furyju služi 500 grama krompira, odrezak telećeg mesa, pečeno povrće (brokula, šparoge i cikla), a posljednji obrok u 20 sati sadrži grčki jogurt bez masnoće i kikiriki-maslac.

Što se dodataka tiče, tu su dekstrin ugljikohidrat u prahu, magnezij i ulje atlantske ribe. Marriott tvrdi da pokušava natjerati Furyja da češće jede. Prije je bokser jeo jednom ili dvaput dnevno, ali sada jede i šest puta dnevno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()