Nastavak dominacije: KKI Vrbas ruši sve pred sobom

Nakon što su osvojili Kup Srpske, a potom došli do devete uzastopne titule u Premijer ligi, Banjalučani su po peti put prigrabili trofej u Kupu BiH

04.05.2023. 11:01
  • Podijeli:
KKI Vrbas-645372f8c416f.webp Foto: KKI Vrbas

Košarkaški klub invalida Vrbas i u Zenici je nastavio rijetko viđenu dominaciju.

Nakon što su osvojili Kup Republike Srpske, a potom na superioran način došli do devete uzastopne titule u Premijer ligi, Banjalučani su po peti put prigrabili trofej u Kupu BiH, pošto su ponovo bili bolji od KIK Zmaj (84:60).

Vrijedan pehar su osvojili: Biljana Nedić (kapiten), Dražen Duvnjak, Pero Kuzmanović, Elvir Modronja, Ante Štimac, Slavko Šimić, Dragan Sikima, Vlado Švraka, Mufid Čejvan, Bojan Brkić, Darijo Tešanović i Milan Jović, te stručni štab: Aleksandar Vranješ, Goran Matić i Milica Švraka.

Svakako da su za ove uspjehe najzaslužniji igrači sa kapitenom Biljanom Nedićem na čelu, stručni štab kojeg predvodi Aleksandar Vranješ, ali treba istaći da se zasluge pripisuju i predsjedniku Marinku Umičeviću koji nije mogao da prisustvuje finalu.

"Igrači zaslužuju sve čestitke na još jednom velikom uspjehu, kao i naš stručni štab. Moramo biti zadovoljni sa onim što se dosad uradilo, a do svih ovih trofeja došli smo bez ijedne izgubljene utakmice. Mora se priznati da je to rijetkost, ali se ovo našoj ekipi često dešava i to je, između ostalog, potvrda našeg kvaliteta", izjavio je Umičević.

Prvi čovjek trofejnog sportskog kolektiva ističi kako je u klubu i dalje potpuna mobilizacija jer sezona još nije završena.

"Nema i ne smije biti opuštanja. Naš tim očekuje finale NLB lige koje je na rasporedu 21. maja u u Ljubljani, gdje ćemo ponovo igrati sa starim rivalom iz Gradačca. Pet puta dosad smo ga pobijedili, iskreno se svi nadamo da ćemo slaviti i u Sloveniji, te da ćemo po osmi put osvojiti ovo regionalno takmičenje", dodao je Umičević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()