Na domaćem terenu: Lekler najbrži u Monte Karlu

Ovo je druga pobjeda ove sezone za slavni italijanski tim pošto je Leklerov timski kolega Karlos Sainc slavio na trci u Australiji.

26.05.2024. 21:44
  • Podijeli:
Šarl Lekler_Hassan Ammar AP Tanjug-6432b809e720d.webp Foto: Hassan Ammar / AP / Tanjug

Vozač Ferarija Šarl Lekler pobjednik je trke Formule 1 koja je danas vožena na ulicama Monte Karla.

Monegašanin je u slavio u rodnom gradu na trci za Veliku nagradu Monaka a od starta do cilja nije ispuštao vođstvo.

Ovo je druga pobjeda ove sezone za slavni italijanski tim pošto je Leklerov timski kolega Karlos Sainc slavio na trci u Australiji.

Iza Leklera kao drugoplasirani kroz cilj je prošao Oskar Pjastri iz Meklarena a treći stpenik pobjedničkog podijuma je pripao upravo Saincu.

Aktuelni svjetski šampion Maks Ferstapen trku je završio na šestoj poziciji.

Start je obilježio veliki sudar a najdeblji kraj je izvukao vozač Red Bula Serhio Peres, od čijeg bolida nije ostalo ništa. Srećom, u ovom incidentu niko nije povrijeđen. Kako je pokazao usporeni snimak incidenta, pilot Hasa Kevin Magnusen je prednjim desnim točkom tek toliko zakačio Peresa, da je ovaj izgubio kontrolu nad bolidom, i zakucao se u zaštitni zid, a potom se okrenuo na stazi.

Naredna trka se vozi 9. juna u Kanadi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()