Igra nerava: Tinejdžer nakon drame srušio Đokovića

Bila je to igra nerava u kojoj je Danac uzeo mjeru Srbinu, inače svom idolu sa kojim je često sparingovao kao klinac

06.11.2022. 17:45
  • Podijeli:
Novak Đoković_Tanjug-1667746631565.webp Foto: Tanjug

Novak Đoković nije uspio da uzme petu titulu ove sezone, a sedmu na mastersu u Parizu.

Noleta je u dramatičnom finalu zaustavio tinejdžer Holger Rune, koji je slavio sa 3:6, 6:3, 7:5.

Bila je to igra nerava u kojoj je Danac uzeo mjeru Srbinu, inače svom idolu sa kojim je često sparingovao kao klinac.

Prvi set bio je "jednomsjerna ulica". Favorit je u pravom trenutku oduzeo servis rivalu, poveo 3:1 i potom rutinski stigao do vođstva.

Momentum je tada bio na strani srpskog asa, koji je već na startu druge dionice ozbiljno zaprijetio. U prvom gemu na servis rivala vodio je 40:0, imao brejk "u džepu"...

Međutim, nekoliko slabije odigranih poena skupo ga je koštalo. Ne samo da nije "brejknuo" autsajdera, već je u narednom gemu izgubio svoj servis.

U trećoj igri je učinio sve da uzvrati, no, mladi Danac je odigrao kao "veliki" i odbio sve atake. Potom je priveo set kraju i izjednačio.

U odlučujućoj dionici Rune je pokazao zašto je pred njim svjetla budućnost. Iako mu je Nole oduzeo servis u četvrtom gemu, a potom vodio 30:0 i 40:30, Danac je volšebno opstao u igri, izborio se za ribrejk i najavio dramu do kraja.

Zatim je u 11. igri napravio novi brejk, a onda se izborio sa posljednjim naletom protivnika i u gemu dugom 16 minuta ostvario najveći uspjeh u karijeri i prekid Đokovićeve serije od 20 pobjeda.

O Runeovom podvigu najbolje svjedoči sljedeći podatak, u Gradu svjetlosti je porazio pet igrača iz Top 10, uz podatak da mu je Karlos Alkaraz predao meč.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()