Zbogom plej-ofu: Zvezda u Minhenu izgubila dobijeno

Bitka je odlučena sredinom završne dionice, kada je srpski i jadranski prvak bavarskom rivalu dozvolio seriju 14:0 kojom je utakmica prelomljena

02.03.2023. 21:02
  • Podijeli:
Crvena zvezda_KKCZ-6400fb609b80e.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde kao gosti su poraženi od Bajerna u 26. kolu Evrolige.

Crveno-bijeli su, kao i u nekim ranijim duelima, u finišu prokockali solidnu prednost, te su se 15. neuspjehom praktično oprostili od doigravanja.

Bilo je to 40 minuta uzbudljive košarke nakon kojih je semafor pokazivao 87:80 (19:23, 22:15, 11:18, 35:24).

Bitka je odlučena sredinom završne dionice, kada je srpski i jadranski prvak bavarskom rivalu dozvolio seriju 14:0 kojom je utakmica prelomljena.

Nošen sjajnom podrškom sa tribina, gost je hrabro ušao u meč, od početka stavivši do znanja da je došao po pobjedu. "Plus sedam" u finišu prve četvrtine bilo je svojevrsno "pismo namjere".

Pa ipak, Beograđani su posustali u drugom kvartalu. Stala je napadačka produkcija, odbrana nije bila na potrebnom nivou, što je domaćin iskoristio da do velikog odmora preokrene na 41:38.

Nešto lošije izdanje u drugom periodu nije poljuljalo samopouzdanje četi Duška Ivanovića. Jer, u trećoj četvrtini na parketu je postojao samo jedan tim.

Zvezda je "zategla" odbranu, primila samo 11 poena, na drugoj strani je postigla 18 i opet preuzela kontrolu igre i rezultata.

Crveno-bijeli su i u većem dijelu zadnje četvrtine bili bolji protivnik. U jednom trenutku su imali i devet koševa viška. Pa ipak, Bajern je odbio da se preda bez borbe, vratio se već pomenutom serijom, a onda i slomio otpor protivnika.

Ostaje žal zbog ovakvog epiloga, kako zbog činjenice da je Zvezda sada miljama daleko od plej-ofa, tako i zbog podatka da podršku više hiljada Delija nije krunisala trijumfom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()