Velika Zvezdina pobjeda: Lider zalutao u grotlu "Pionira"

Srpski i jadranski prvaci večeras su bili energični, inspirativni, precizni, borbeni... a sa takvom igrom jedan od lidera elite Monako nije imao šta da traži u grotlu "Pionira"

12.01.2023. 20:48
  • Podijeli:
Crvena zvezda Monako_Strahina Aćimović Tanjug-63c05e5868e4b.webp Foto: Strahina Aćimović / Tanjug

Košarkaši Crvene zvezde upisali su veliku pobjedu u 19. kolu Evrolige koja ih ostavlja u otvorenoj trci za plej-of društva najboljih.

Srpski i jadranski prvaci večeras su bili energični, inspirativni, precizni, borbeni... a sa takvom igrom jedan od lidera Monako nije imao šta da traži u grotlu "Pionira".

Nakon 40 minuta košarke semafor je pokazivao 92:68 (23:15, 31:21, 18:14, 20:18) u korist ekipe koja je na papiru bila autsajder.

Veliki boj počeo je emotivnom reakcijom trenera Kneževa Saše Obradovića, koji se poklonio bivšem klubu i na centru poljubio grb.

Taj potez izazvao je delirijum na tribinama, atmosfera se usijala, a Crveno-bijeli su na talasu pozitivne energije autoritativno ušli u meč i od starta pokazali ko je gazda u kući.

Šira rotacija i povratak Luke Vildoze u roster i te kako se osjetila na parketu. Domaći su zagospodarili terenom, brzo stekli pristojan "plus" i potom ga samo "bildali".

Podatak da su na prvom predahu imali osam koraka prednosti, a već na drugom "plus 18" jasno oslikava kako su igrali učenici Duška Ivanovića.

Bilo je, istina, i minuta praznog hoda. Međutim, kada god bi favorit zaprijetio, Zvezda je imala spreman odgovor.

Svi su davali doprinos, a posebno se istakao Filip Petrušev. Nekadašnji MVP ABA lige igra košarku života, blista na obje strane parketa, igra sa ogromnom dozom samopouzdanja, što je na svojoj koži večeras osjetio i Monako.

Sa nekoliko sjajnih zakucavanja, dobrim odbrambenim rolama potpuno je odbio atak protivnika, te dao ključan doprinos značajnom trijumfu.

Crvena zvezda u narednoj rundi ide na noge Žalgirisu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()