Stižu pohvale za Teodosića iz NBA: Mađioničar sa loptom pokazuje kako se to radi

Veteran u NBA ligi smatra da nema većih razlika između američkih i evropskih košarkaša u pogledu njihove umješnosti.

29.05.2024. 10:52
  • Podijeli:
kk crvena zvezda kk partizan finale aba liga miloš teodosić kevin panter foto dusan milenkovic ata images-6645e900121b1.webp Foto: Dušan Milenković/ATA Images

Patrik Beverli, košarkaš Milvoki Baksa, pohvalno je govorio o igračima koji dolaze iz Evrope, a među njima je naročito istakao Miloša Teodosića.


Veteran u NBA ligi smatra da nema većih razlika između američkih i evropskih košarkaša u pogledu njihove umješnosti.

''Osim superzvezda, košarkaši imaju slične vještine kao oni u inostranstvu. Ako biste uzeli te momke i samo ih zamijenili, a da niko ne zna šta im piše na poleđini dresa, ne bi mogao da ih razlikuješ. Momci u Evropi znaju kako da igraju na pravi način. Igraju izuzetno čvrsto,  sve je izgrađeno na timskoj igri. Oni razumiju igru i znaju kako da igraju. Govorim o nekim od najvećih umova koje sam ikada vidio da ljudi imaju'', istakao je Beverli.

Potom se konkretno osvrnuo ka pohvalama na račun plejmejkera Crvene zvezde i nekadašnjeg saigrača iz Olimpijakosa i LA Klipersa.

''Teodoros Papalukas, koji je bio mađioničar sa loptom. Miloš Teodosić, MVP Evrolige, momak, koji je bio mađioničar sa loptom. Ne samo pametan na terenu, već inteligentan u životu i pokazuje vam stvari na terenu gdje biste rekli: ‘Prokletstvo, nisam to ni vidio.‘ Igrao sam sa gomilom momaka, ali samo osjećaj igre, vizija igre, ovi momci to rade od svojih 13-14 godina. Vještina između Evrolige i NBA je uvijek postojala. Mislim da u Evropi veličina, brzina i fizikalije počinju da se kombinuju sa skupom vještina. Zato vidite momke poput Vembija, Luke i Jokića'', zaključio je Beverli.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()