Sljedeća trojka Derricka Whitea vrijedi 500.000 dolara, evo i zašto

Za sljedeću ubačenu trojku pola, za još dvije odigrane utakmice takođe pola miliona

02.04.2024. 10:55
  • Podijeli:
Derrick White_foto_CelticdBlog-660bba5b9c7a8.webp Foto: celticsblog.com

Na 14 utakmica do kraja ligaškog dela sezone, fenomenalni Derrick White došao je na korak od "čekiranja" dvije unosne klauzule u ugovoru sa Boston Celticsima kojima će zaraditi dodatni milion dolara.

Za sljedeću ubačenu trojku pola, za još dvije odigrane utakmice takođe pola miliona.

White, koji ove sezone bilježi prosječno 15,5 poena i 5,2 asistencije kao starter u najboljem timu lige, ima klauzulu prema kojoj će zaraditi 500.000 dolara ako postigne 185 trojki u regularnom dijelu sezone.

Trenutno je na 184.

Takođe, ima klauzulu vrijednu 500.000 dolara i ako odigra 70 utakmica u ligaškom delu.

Trenutno je na 68.

Sasvim je izvjesno da će solidno uvećati zagarantovanu zaradu iz ugovora sa Boston Celticsima prema kojem će ove sezone zaraditi 18,4, a naredne 19,6 miliona dolara.

Postoji i treća klauzula u ugovoru 29-godišnjeg beka kojeg je San Antonio draftovao 2017. kao 29. u prvom krugu. Ona kaže da mu slijedi 250.000 dolara nagrade ako bude uvršten u najbolji defanzivni tim lige ove sezone.

Na ovom primjeru možemo prepoznati kako NBA timovi, odnosno vlasnici i generalni menadžeri, dodatno stimulišu igrače – budi spreman i redovan na terenu, pogađaj trojke, igraj odbranu i mi ćemo to nagraditi.

Inače, na listi najbolje plaćenih košarkaša sveta on je na 87. mjestu, tako da nema dileme oko toga da će na ljeto 2026. kao slobodan agent dobijati znatno unosnije sume od one za koju trenutno nastupa u Bostonu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()