Senzacija na pomolu: Stevan Jovetić na korak do prelaska u Borac

Slavni Crnogorac

03.07.2024. 19:03
  • Podijeli:
Stevan Jovetić-64f5cacc6564b.webp Foto: Profimedia

Legenda crnogorskog nogometa Stevan Jovetić na pragu je potpisa za Fudbalski klub Borac Banja Luka, saznaje portal Klix.ba.

Nekadašnji nogometaš Manchester Cityja, Intera, Seville, Monaca, Fiorentine i Herthe posljednji angažman imao je u grčkom Olympiakosu, s kojim je osvojio trofej u Konferencijskoj ligi prije nešto više od mjesec dana, a sada je na korak od prelaska na bosanskohercegovačke nogometne terene.

Jovetić je od 1. jula slobodan igrač i u potrazi je za novim angažmanom, a kako saznaje Klix.ba, postigao je dogovor s banjalučkim Borcem i bit će najveće pojačanje prvaka BiH u ljetnom prijelaznom roku, a vjerovatno i jedno od najvećih imena koje stiže u bh. nogomet bez obzira na godine.

Dogovor između dvije strane je postignut, a preostalo je još da se ugovor potpiše i riješe posljednje prepreke da Jovetić obuče dres banjalučkog kluba.

Kapiten reprezentacije Crne Gore, za koju je odigrao 78 utakmica i postigao 36 golova, povezivao se s Borcem i prošle godine, ali pregovori nisu bili uspješni kao ovog ljeta.

Ovaj 34-godišnji Podgoričanin najdublji trag je ostavio u Fiorentini, u čijim redovima je postigao 35 golova i to mu je donijelo transfer u Manchester City gdje je igrao s Edinom Džekom. Uslijedio je prelazak u Inter.

Osim pomenutih klubova, igrao je za matični Partizan, Sevillu, Monaco, Herthu i Olympiakos.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()