Na Euru je ostalo osam reprezentacija. Evo ko je favorit za naslov prema kladionicama

Očekuju nas spektakularni dueli

03.07.2024. 18:55
  • Podijeli:
engleska slovacka-66819ab412345.webp Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Osmina finala Evropskog prvenstva je završena, a četvrtfinalni susreti igrat će se u petak i subotu, u terminima od 18 i 21 sat. Parove čine: Španija - Njemačka, Portugal - Francuska, Nizozemska - Turska i Engleska - Švicarska. Prema kladionicama, prvi favorit za osvajanje titule je Engleska s kvotom 4.50.

Podsjetimo, uprkos izuzetrno talentiranim igračima, Engleska nije impresionirala u dosadašnjem dijelu turnira te je izbornik Gareth Southgate doživio brojne negativne kritike. Na putu do najboljih osam pobijedila je Srbiju (1:0), remizirala s Danskom (1:1) i Slovenijom (0:0) te nakon produžetaka, s time da se spasila od ispadanja u završnici regularnog dijela, izbacila Slovačku (2:1).

Španijaje druga prema kladionicama s kvotom 5.00, s time da se brojni stručnjaci slažu kako je dosad igrala najbolji nogomet na Euru. U grupnoj fazi pobijedila je Hrvatsku (3:0), Italiju (1:0) i Albaniju (1:0), a u osmini finala nadigrala Gruziju (4:1).

Poredak za osvajanje evropske titule prema kladionicama:
1. Engleska - 4.50
2. Španija - 5.00
3. Francuska - 5.50
3. Njemačka - 5.50
5. Nizozemska - 8.00
6. Portugal - 10.00
7. Švicarska - 15.00
8. Turska 35.00

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()