Sjajni Kenan Kamenjaš uvršten u idealnu petorku ABA lige

Ovo je drugi put da je Kamenjaš u idealnoj petorci nakon sezone 2021/2022 kada je briljirao u dresu SC Derbyja

13.04.2024. 14:06
  • Podijeli:
Kenan_Kamenjas_foto_KSBiH-1668336590218.webp Foto: KS BiH

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kamenjaš je uvršten u idealnu petorku ABA lige.
Sjajni centar je počeo sezonu u SC Derbyju, a nastavio je u dresu Budućnost Volija i u oba kluba je briljirao, te se zasluženo našao među pet najboljih košarkaša u regionalnoj ligi.

Dvadesetčetverogodišnji Kamenjaš je ove sezone u ABA ligi bio na prosjecima od 13,5 poena, 8,1 skoka, 1,8 asistencija i valorizacijom 20,4 po utakmici.

Ovo je drugi put da je Kamenjaš u idealnoj petorci nakon sezone 2021/2022 kada je briljirao u dresu SC Derbyja.

Uz Kamenjaša, u idealnu petorku ABA liga je uvrstila Nikolu Topića (Mega/Crvena zvezda), Miloša Teodosića (Crvena zvezda), Zacha LeDaya (Partizan) i Luku Božića (Zadar) koji je opet dobio MVP nagradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()