Predaja nije opcija: Zvezda ulovila i Šišmiše

Crveno-bijeli imaju skor 14-17, osmoplasirana Baskonija je na 16-15, pa do kraja moraju sve da pobijede i čekaju kiks španskog rivala

29.03.2023. 20:54
  • Podijeli:
Fakundo Kampaco Crvena zvezda_KKCZ-6424811c37b59.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde odbili su da se predaju, te su drugom vezanom evroligaškom pobjedom zadržali kakve-takve šanse za plasman u plej-of.

Poslije Baskonije, srpski i jadranski prvaci su uzeli mjeru i Valensiji, koju su dopadljivom igrom bacili na pleća, slavivši sa 92:73 (20:21, 26:20, 23:21, 23:11).  

Učenici Duška Ivanovića nakon 31. runde imaju skor 14-17, osmoplasirana Baskonija je na 16-15, pa Beograđani do kraja moraju sve da pobijede i čekaju kiks španskog rivala.

Crveno-bijeli, koje je večeras bodrio i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, u petak gostuju kod Asvela, a onda dočekuju Olimpijakos i Fenerbahče.

Prvi kvartal bi se mogao nazvati četvrtinom propuštenih prilika. Jer, domaćin je bio bolji tim, ali je sa nekoliko neshvatljivih grešaka poklonio mnogo poena rivalu, održao ga u igri, a u zadnjoj minuti mu čak dopustio i da povede.

Neke lekcije iz tog perioda su naučene. Smanjen je broj izgubljenih lopti, međutim, da su Beograđani malo bolje izvodili slobodna bacanja, mogli su ostvariti kud i kamo bolji rezultat 46:41, koliko je semafor pokazivao na velikom predahu. 

Evidentno bolja igra u drugoj dionici bila je vjetar u leđa Zvezdi koja je po notama Fakunda Kampaca dominirala u većem dijelu trećeg intervala. Prvi dvocifreni "plus" izazvao je delirijum na tribinama.

Pa ipak, Šišmiši nisu istakli bijelu zastavu. Ponajviše zahvaljujući dobrom šutu sa distance održao je korak i koliko-toliko prihvatljivih "minus sedam" nakon 30 minuta košarke. 

Uvodni minuti četvrtog kvartala donijeli su izjednačenu igru. Crveno-bijeli su održavali sigurno vođstvo, a potom ubacili u brzinu više, prvo stekli 12 koraka prednosti, potom i 14, nakon čega se više nisu osvrtali.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()