Minnesota izbacila Denver iz NBA play-offa: Jokić ide na godišnji odmor, a Garza u finale Zapada

Pobjeda 4-3 u seriji

20.05.2024. 07:38
  • Podijeli:
nikola jokić, 20 maj 2024 - foto AP Photo David Zalubowski Tanjug-664aca3f8c536.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski/Tanjug

Košarkaši Minnesote su eliminisali Denver iz play-offa NBA lige u polufinalu Zapadne konferencije rezultatom 4-3 u seriji.

U odlučujućoj utakmici u Denveru sinoć je Minnesota pobijedila sa 98:90 i prošla u finale play-offa Zapadne konferencije i to nakon velikog preokreta s obzirom da je Denver na poluvremenu vodio rezultatom 53:38, a na početku treće četvrtine imao je čak 20 poena prednosti (58:38).

Čak šest igrača Minnesote je ubacilo dvocifren broj poena, a najefikasniji su bili Karl-Anthony Towns i Jaden McDaniels sa po 23 poena. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza nije ulazio u igru.

Na drugoj strani jedini raspoloženi za igru su bili Nikola Jokić i Jamal Murray koji su zajedno postigli 69 od 90 poena svoje ekipe.

Jokić je susret završio sa 34 poena, 19 skokova i 7 asistencija, dok je Murray ubacio 35 poena uz 3 skoka i 3 asistencije.

Samo još četvorica njihovih saigrača su se upisala u strijelce, a niko od njih nije ubacio više od 7 poena.

Minnesota će u finalu play-offa Zapadne konferencije igrati protiv Dallasa, dok će na Istoku finale igrati Boston i Indiana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()