Ivanović: Da male, male šanse postanu velike

"Ne gledam druge, nego nas. Dok god budemo imali šanse, iako su male, male, male, pokušaćemo sve da uradimo da budu velike"

23.03.2023. 11:09
  • Podijeli:
Duško Ivanović_ABA-640103b9303f9.webp Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Šef stručnog štaba košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović tvrdi da on i njegovi izabranici u trci za evroligaški plej-of moraju da gledaju samo sebe i bore se sve dok postoje i teoretske šanse za prolaz.

Srpski i jadranski prvaci su nakon 19 kola imali skor 10-9 i bili su na dobrom putu da se konačno "dočepaju" doigravanja.

Pa ipak, od narednih 10 ispita položili su samo dva. Širok je dijapazon načina na koji su Crveno-bijeli gubili utakmice.

Posebno je bolan podatak da su devet od 17 neuspjeha upisali protiv ekipa koje su ispod plej-of crte.

Bilo kako bilo, Beograđani moraju da dobiju svih pet duela do kraja. A čak ni to im ne garantuje nastavak sezone. Prvo "finale" je večeras, od 19 časova, protiv Baskonije.

"Ne gledam druge, nego nas. Dok god budemo imali šanse, iako su male, male, male, pokušaćemo sve da uradimo da budu velike. Biće teška utakmica, igramo protiv ekipe koja je najbolja u napadu i asistencijama. Izuzetan napadački tim, vrlo efikasan i protiv njega moramo da igramo izuzetno dobru odbranu. To će biti veoma teško, ali mi svaku utakmicu igramo da dobijemo", rekao je Ivanović, uz konstataciju da će Nemanja Nedović i Ognjen Dobrić biti u konkurenciji.

Zvezdin strateg je najveće uspjehe u karijeri bilježio upravo u Vitoriji.

"Bio sam tamo mnogo godina, to je moj klub i grad, sve... Oni svake godine mijenjaju igrače, dovode za Evropu nepoznate košarkaše sa puno talenta. Igraju izuzetno modernu košarku. Treneri se mijenjaju, filozofija ostaje ista", zaključio je Ivanović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()