Gde je bio ovaj Dallas?! Dončić i tim rekordom izbjegli metlu

Dallas Mevericksi su bili pred izborom. Prva opcija bila je da polože oružje pred Boston Celticsima i “počišćeni” završe sezonu u kojoj su višestruko prevazišli očekivanja

15.06.2024. 09:36
  • Podijeli:
dallas doncic reuters-663b0775c38ce.webp Foto: Reuters

Dallas Mevericksi su bili pred izborom. Prva opcija bila je da polože oružje pred Boston Celticsima i “počišćeni” završe sezonu u kojoj su višestruko prevazišli očekivanja. Drugi izbor bio je da pokažu zube rivalu koji ih je već triput pobijedio i dokažu svojim navijačima da se nisu predali.

Na kraju vrlo očigledno odabrali drugi put i u četvrtoj utakmici velikog NBA finala pobedili tim Džoa Mazule ogromnom razlikom – 122:84. Boston Seltiksi sada vode 3-1, a u noći između utorka i srede će pred svojom publikom u “Ti-Di gardenu” imati priliku da dođu do rekordne 18. titule u istoriji organizacije.

A sve je počelo na krilima briljantnog prvog poluvremena koje je odigrao najbolji igrač Dalasa – Luka Dončić. Ljubljančanin je posle prve dve četvrtine imao 25 poena i 4 asistencije, a Mevsi su vodili 61:35.

Sve je praktično bilo rešeno na startu, ali ipak je začuđujuće da su se Džejson Tejtum i drugovi toliko opustili i priredili debakl. Radi se o trećem najubedljivijem porazu u istoriji NBA finala i najtežem od 2008. godine.

Može se reći da je Dončić na pravi način odgovorio na oštre, ali veoma često i opravdane kritike na svoj račun usled neodgovornog ponašanja i nekih loših partija u prva tri meča serije. Duel je završio sa 29 poena (12/26 iz igre, 0/8 za tri, 5/7 slobodna bacanja), 5 skokova, 5 asistencija, 3 ukradene i samo 1 izubljenom loptom za 32 i po minuta.

Kod pobednika, Kajri Irving doprineo je pobedi sa 21 poenom (10/18 iz igre), a njegov otac je zajedno sa Sašom Dončićem, Lukinim ocem, znao kako da proslavi prvu pobedu Dalasa u finalnoj seriji. Konačno je za Dalas nešto ubacio i Tim Hardavej junior (15p), a solidan je bio i nekadašnji igrač Partizana Dante Egzum. Australijanac je za 13 minuta na parketu zabeležio 10 poena (4/7 iz igre) i 2 skoka.

U energetski neprepoznatljivom Bostonu Džejson Tejtum je odigrao 27 minuta i ubacio 15 poena (4/10 iz igre), Sem Hauzer je dodao 14, a 11 je imao Pejton Pričard. Džru Holidej, koji je slovio možda i za kandidata za nagradu MVP finala, imao je 10 poena, ali i 5 izgubljenih lopti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()