Finalni El klasiko: Barselona povela trku

Katalonci su ostali kratkih rukava u Evroligi. Pehar u Ligi Endesa mogao bi im biti utjeha

16.06.2023. 23:36
  • Podijeli:
Barselona Real_Profimedia-648cd2c7e74ee.webp Foto: Profimedia

Prvi El klasiko u finalu plej-ofa španskog prvenstva pripao je domaćinu, Barseloni.

Katalonci su ostali kratkih rukava u Evroligi. Pehar u Ligi Endesa mogao bi im biti utjeha.

I na putu ka njoj Barsa je odlično startovala, pred svojim navijačima povela je u finalnoj seriji protiv Kraljeva, 97:88.

Gost je bolje startovao, brzo je stekao šest poena viška (6:0), tu razliku održavao do 17:11. Ali, uslijedio je sjajan odgovor Barselone, koja je prikazala zavidan napadački potencijal do kraja prve četvrtine (28:23).

Držali su domaći razliku sve do pred kraj prvog poluvremena, kad je Real preokrenuo, na odmor su gosti otišli sa tri poena viška (50:47). Razlika je potom u trećoj četvrtini prelazila sa jedne na drugu stranu, ali je Barsa bila odlična u posljednjem kvartalu.

Stekao je domaćin dvocifrenu razliku (74:64), vodila je Barselona i sa 80:70, ali je Real prišao na 77:82. No, to je bio posljednji trzaj Kralja.

Džanan Musa je za poražene postigao pet, a Mario Hezonja devet poena. Kod pobjednika, Nikola Kalinić je upisao četiri koša.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()