Fantastični Luka Dončić predvodio „Dallas“ i u trećoj pobjedi protiv „Minnesote“

Luka Dončić s 33 poena, koliko je postigao i Kyrie Irving ponovno je predvodio domaću momčad do pobjede koja je izborena u posljednjim minutama utakmice

27.05.2024. 09:09
  • Podijeli:
dallas doncic reuters-664991ca79a59.webp Foto: Reuters

Samo još jedna pobjeda dijeli „Dallas Mavericse“ od plasmana u finale Play off-a NBA lige nakon što su jutros savladali „Minnesota Timberwolvese“   sa 116-107 i poveli 3-0 u seriji.

Luka Dončić  s 33 poena, koliko je postigao i  Kyrie Irving ponovno je predvodio domaću momčad do pobjede koja je izborena u posljednjim minutama utakmice. Slovenac je imao i 7 skokova i 5 asistencija.

Gosti iz Minnesotea bili su bolji na kraju prvog poluvremena, međutim tijekom treće četvrtine „Dallas“ je izjednačio. Ekipe su se mijenjale u vodstvu sve do posljednjih pet minuta meča kada su domaćini napravili seriju od 12-1 koja je bila nedostižna.

Kod pobjednika izvrstan je bio i PJ Washington sa 16 poena i 8 skokova.

"Minnesotu" je predvodio Anthony Edwards s 26 poena uz 9 skokova i asistencija. Karl Anthony Towns ubacio je 14, ali je promašio svih sedam pokušaja za tri pena.

Još se nikada u povijesti NBA lige nije dogodilo da se momčad koja je gubila 3-0 uspjela spasiti od ispadanja, pa je malo vjerojatno da će uspjeti „Minnesoti“.

„Dallas Mavericsi“ i narednu utakmicu igraju na svom parketu i na korak od plasmana u finale NBA lige i pokušaja da ponovo osvoje šampionsku titulu. Posljednji put bili su prvaci 2011. godine kada ih je predvodio fenomenalni Nijemac Dyrk Nowitzki koji je večeras pratio meč u „American Airlines Areni“ u Dallasu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()