Bosna i Herecgovina slavila na Kipru: Musa predvodio Zmajeve do trijumfa!

Košarkaši Kipra sjajno su otvorili meč protiv Bosne i Hercegovine serijom 11:0 u prvoj četvrtini

23.02.2024. 19:55
  • Podijeli:
BiH Zmajevi_FIBA-64e1bb7197cdb.webp Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je otvorila kvalifikacije za Eurobasket 2025, pobjedom na Kipru rezultatom 66:99.

Košarkaši Kipra sjajno su otvorili meč protiv Bosne i Hercegovine serijom 11:0 u prvoj četvrtini. Ekipa Christoforosa Livadiotisa pogodila je sedam trojki u prvoj dionici, ali su Zmajevi ipak do kraja četvrtine stigli do preokreta (27:28).

U nastavku je Bosna i Hercegovine zaigrala puno bolje i stigla prvi put na meču do dvocifrene prednost u 16. minuti, kada je bilo 33:43. Stao je šut sa distance domaću selekciju, tako da je bh. tim otišao na odmor sa zasluženom prednošću +13 (38:51).

Košarkaši BiH nastavili su u trećoj četvrtini, tamo gdje su stali u drugoj, potpuno su zagospodarili terenom i pred kraj trećeg perioda stigli su na +20 razlike, a u posljednju četvrtinu ušli su sa velikom prednošću od 21 poena razlike (56:77).

Povećali su naši košarkaši prednost do kraja meča i slavili na kraju jako ubjedljiv trijumf.

Džanan Musa predvodio je našu selekciju sa 26 poena, 3 skoka i 8 asistencija. Raspoloženi su bili Kenan Kamenjaš, koji je upisao double-double sa 13 ubačaja i  10 skokova, te Ajdin Penava koji je zabilježio 15 poena. Amar Alibegović zaustavio se na 12 koševa, dok je Aleksandar Lazić bio peti dvocifreni košarkaš BiH uz 10 poena uz 6 skokova.

S druge strane Darral Willis u redovima Kipra ostvario je double-double 22 poena i 13 skokova, a Filippos Tigkas dodao je 19 koševa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()