Bitka za jubilarni Kup: Borac brani, Budućnost napada

Na papiru, Banjalučani su favoriti. Međutim, poručuju da bi bilo opasno potcijeniti neugodni sastav iz Bijeljine

15.02.2023. 10:30
  • Podijeli:
KK Borac_ABA-63eca3fc508c3.webp Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca i Budućnosti večeras, od 17 časova u "Boriku" boriće se za trofej Kupa Republike Srpske u jubilarnom, 30. finalu.

Na papiru, Banjalučani su favoriti. Međutim, poručuju da bi bilo opasno potcijeniti neugodni sastav iz Bijeljine.

Zato u večerašnju bitku ulaze i sa dozom opreza.

"Budućnost je odličan tim. Ima puno iskusnih igrača koji su nastupali u mnogo višem nivou nego što je Liga BiH. Sigurno da nas čeka zahtjevna utakmica. Mi znamo koje su njihove jače strane, ali isto tako trebamoi biti svjensi da igramo kod kuće. Vjerujem da će momci biti veoma motivisani da odigramo dobro i da bi sa ovim trofejom napravili pravu uvertiru za samu završnicu sezone", istakao je trener domaćina Zoran Kašćelan.

Njegov kolega na drugoj strani Josip Pandža svjestan je težine duela u kojem će moći da računa na sve igrače:

"Velika nam je čast što igramo finale Kupa Republike Srpske, jer svojim igrama ove sezone moj tim to zaslužuje. Neće biti nimalo jednostavno jer imamo sjajnog protivnika naspram sebe, ali vjerujem u svoje momke. Protiv Borca smo igrali dvije kontrolne i jednu zvaničnu utakmicu, tako da se dosta dobro poznajemo. U "Boriku" smo u posljednjem duelu primili 99 poena tako da nam treba bolji meč od tog da znamo kako moramo da branimo njihove napade", ocijenio je Pandža.

Pobjednik ovog duela, na koji je ulaz besplatan, plasiraće se u polufinale Kupa Mirze Delibašić i zakazati megdan sa Igokeom u petak, od 17 časova. Drugi par čine domaća Bosna i Široki Brijeg.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()