Yamal blista na Euru i polaže školske ispite: Nazvao sam mamu i javio joj da sam prošao

Mlada zvijezda Španije i Barcelone

28.06.2024. 17:55
  • Podijeli:
lamine yamal reuters-667ed83279b6c.webp Foto: Reuters

Lamine Yamal, koji sa reprezentacijom Španije učestvuje na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj nije zanemario svoje školske obaveze.

Mladi nogometaš je objavio je da je položio ispite u srednjoj školi.

Šesnaestogodišnji Yamal, koji se ove sezone probio u početne postave Barcelone i španske reprezentacije, postao je najmlađi igrač koji je nastupio na Euru u prvoj utakmici u kojoj je "Furija" savladala Hrvatsku na otvaranju grupe sa 3:0.

"Položio sam ispite i sada imam ESO titulu. Zadnje ocjene koje sam vidio? Da budem iskren, vidio sam ih na svom telefonu i pisalo je da sam prošao pa sam samo zatvorio aplikaciju, nazvao mamu i rekao joj", rekao je Yamal za špansku radio stanicu Onda Cero, prenose agencije.

Španija je jedan od favorita nakon što je postala jedina selekcija koja je pobijedila u sve tri utakmice u grupnoj fazi.

U osmini finala igra s Gruzijom i mogli bi se suočiti s domaćinom Njemačkom u četvrtfinalu.

"Sve što smo napravili u grupnoj fazi bit će bezvrijedno ako nas izbace u nedjelju. Već smo igrali protiv njih u kvalifikacijama, ali znamo da to neće biti ista utakmica", dodao je Yamal.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()