Vlada intervenisala da bi se Benzema vratio u tim i ostao u Saudijskoj Arabiji

Benzema se nije pojavio na početku priprema Al-Itihada za nastavak sezone u Saudijskoj Arabiji

06.02.2024. 09:55
  • Podijeli:
Karim Benzema-65b8b8f1e0365.webp Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Tanjug

Karim Benzema se nakon skoro mjesec odustva pojavio na treningu Al Itiihada, a Vlada Saudijske Arabije je uradila sve što može kako bi se situacija izgladila.

Benzema se nije pojavio na početku priprema Al-Itihada za nastavak sezone u Saudijskoj Arabiji, a trener Marselo Galjardo potpuno ga je prekrižio s mini-turnira koji je čekao ekipu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i nije mu dozvolio prisustvo treninzima.

Tada se činilo da će definitivo napustiti Saudijsku Arabiju, ali u sve se umiješala Vlada. Kako piše Marca, za imidž Saudijske Arabije bilo je važno da Francuz ostane, te su učinili sve kako bi Benzema izgladio odnos sa Galjardom.

I tako je bilo. Benzema se vratio u ekipu, iako nije poznato kako je protekao njihov susret, ali Argentinac je pokazao da neće praviti razlike i da je njegov autoritet kao trenera iznad svakog pojednica.

Ministarstvo sporta Saudijske Arabije (Vlada) je tijelo od kojeg zavisi cijeli budžet Pro Saudijske lige, a njihov posao je bio i da djeluje kao diplomatski kor, jer je Galjardo pokazao da je tvrd orah, prenosi Kliks.

Dve je počelo krajem prošle godine kada je Benzema trpio žestoke kritike navijača na društvenim mrežama, zbog čega je obrisao svoj Instagram nalog sa 76 miliona pratilaca.

Bilo kako bilo, Karim se vratio te se vrlo brzo očekuje i u službenim utakmicama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()