UEFA ponovo žestoko kaznila Hrvatsku

Bez milosti

28.06.2024. 20:15
  • Podijeli:
hrvatska albanija euro  Sina Schuldtdpa via AP-6672f8b2ade27.webp Foto: Sina Schuldtdpa via AP

UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez sa 105.000 eura zbog ponašanja njihovih navijača na duelu s Italijom u posljednjem kolu grupne faze Eura.

Hrvatski nogometni savez je kažnjen zbog bacanja predmeta u teren (45.000 eura), paljenja baklji (30.000 eura) i neprimjerenog ponašanja (30.000 eura).

Ovoje bilo treći put da je Hrvatski nogometni savez dobio kaznu zbog ponašanja navijača na ovogodišnjem Euru.

UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez s ukupno 28.000 eura zbog paljenja baklji (17.500 eura) i bacanja predmeta (10.500 eura) od strane dijela hrvatskih navijača tokom utakmice Hrvatska - Albanija, a zbog incidenata na utakmici sa Španijom, odnosno zbog bacanja plastičnih čaša i paljenje baklji, HNS je kažnjen s ukupno 87.875 eura.

To znači da je ukupno tokom Eura kasa Hrvatskog nogometnog saveza "olakšana" za 220.875 eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()