UEFA odabrala sudiju za finale Lige prvaka, prati ga skandal iz BiH

Ove sezone Vinčić je sudio sedam utakmica Lige prvaka

13.05.2024. 22:25
  • Podijeli:
slavko vinčić, 16 april 2024 - profimedia-66423508b5930.webp Foto: Profimedia

Arbitar iz Slovenije Slavko Vinčić sudit će finalnu utakmicu Lige prvaka koju 1. juna na stadionu Wembley igraju Real Madrid i Borussia Dortmund.

Vinčić nosi FIFA značku od 2010. godine, a ovo će mu biti drugo finale UEFA klupskog takmičenja, s obzirom na to da je vodio finalni meč Evropske lige između Frankfurta i Rangersa 2022. godine.

Ove sezone Vinčić je sudio sedam utakmica Lige prvaka.

Slovenca prati i skandal koji se tokom pandemijske 2020. godine dogodio u Bosni i Hercegovini, tačnije Bijeljini.

Vinčić se zatekao u vikendici u vlasništvu Milisava Tomića prilikom operativne akcije "Kristal". Prilikom pretresa vikendice, osoba i vozila tada pronađeno deset pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge xallol, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopa, te novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama, a uhapšeno je 16 osoba, dok je jedan broj njih doveden u službene prostorije policije.

Tada je srbijanska starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, s još četiri osobe optužena da je poničila krivična djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije, što je Ajfon kasnije i priznala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()