UEFA delegirala Irfana Peljtu za derbi grupe D

Ubjedljivo najbolji bh. sudija

23.06.2024. 12:56
  • Podijeli:
ronaldo peljto reuters-6603370d69228.webp Foto: Reuters

Evropska fudbalska federacija objavila je imena službenih lica za većinu utakmica trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Ono što može obradovati ljubitelje fudbala u BiH je činjenica da je priliku ponovo dobio i Irfan Peljto, naš najbolji sudija. On je delegiran kao četvrti sudija za derbi utakmicu 3. kola grupe D u kojoj će snage odmjeriti Nizozemska i Austrija.

Glavni sudija je Ivan Kružliak iz Slovačke, a pomoćnici će mu biti zemljaci Branislav Hancko i Jan Pozor. Za VAR sudiju je određen Marco Fritz iz Njemačke, a njegovi pomoćnici su Christian Dingert (Njemačka) i Nejc Kajtazović (Slovenija).

Utakmica Nizozemska - Austrija igra se 25. juna od 18 sati u Berlinu.

Peljto je ovo četvrta utakmica u kojoj će se pojaviti na Evropskom prvenstvu. Debitovao je na meču Poljska - Nizozemska, a bio je delegiran i za utakmice Škotska - Švicarska i Gruzija - Češka. Zajedno sa njim pored aut-linije bio je i Senad Ibrišimbegović kao rezervni pomoćni sudija.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()