U Veležu oduševljeni: Pao važan potpis u klubu

Stvara se kostur za sezone koje dolaze

05.12.2023. 18:09
  • Podijeli:
Velež_FK Velež-64d006f92a2b0.webp Foto: FK Velež

Fudbalski klub Velež Mostar potpisao je ugovor koji će obradovati sve navijače ovog kluba.

Na zvaničnoj klupskoj stranici objavljeno je da je vjernost klubu produžio Ante Oreč.

- U prisustvu predsjednika Upravnog odbora FK Velež Senada Kevelja i člana UO Anela Demića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog dvedesetdvogodišnjeg Dubrovčanina za Rođene vezati do ljeta 2026. godine - saopćeno je iz Veleža.

Ante Oreč rođen je 29. augusta 2001. godine u Dubrovniku. Prve fudbalske korake napravio je u GOŠK-u iz Dubrovnika, da bi ga fudbalski put vodio u zagrebačku Lokomotivu, Hrvatski Dragovoljac i Sesvete. Upravo iz Sesveta, prelazi u redove NK Kustošija iz kojeg je ovog ljeta došao u redove mostarskih Rođenih.

Za veoma kratko vrijeme, ovaj hitri defanzivac uspio se nametnuti struci i izboriti za mjesto u startnoj postavi Crvenih, ali i sjajnim partijama, požrtvovanom igrom i svojom skromnosti osvojiti srca navijača. U polusezoni koja je još u toku, Oreč za Rođene je nastupio u 16 utakmica, upisavši pritom tri asistencije.

- Nakon Ante Hrkaća i Omara Pršeša, produženje ugovora sa Orečom predstavlja još jedan u nizu važnih koraka u sklapanju igračke križaljke pred sva iskušenja koja očekuju naše Rođene kako do kraja ove kalendarske godine, ali svakako i u nastavku prvenstva na proljeće.

Našem Anti želimo puno zdravlja, sportske sreće i zajedničkog uspjeha u narednom periodu - saopćeno je iz FK Velež.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()