Tužne vijesti iz Engleske: Preminuo je velikan Arsenala i Evertona

Campbell je preminuo nekoliko sedmica pošto je u teškom stanju primljen u bolnicu

15.06.2024. 15:05
  • Podijeli:
kevin campbell_arsenal Cropped-666d8773326e1.webp Foto: Arsenal

Nekadašnji fudbaler Arsenala Kevin Campbell preminuo je u subotu ujutru u 55. godini života.

Englez poreklom sa Jamajke je igrao na poziciji napadača i bio je dio generacije Tobdžija koja je 1991. postala šampion Engleske, a nastupao je i za Nottingham Forest, Everton, Cardiff, West Bromwich, Trabzon, Leicester City i Leyton Orient.

Campbell je preminuo nekoliko sedmica pošto je u teškom stanju primljen u bolnicu.

Ovaj golgeter se istakao kao član mlađih kategorija Arsenala, a za seniore debitovao je 1988. godine protiv Evertona. U šampionskoj sezoni londonskog kluba zabilježio je 10 nastupa i postigao osam pogodaka. Sa Tobdžijama je osvojio i duplu krunu 1993. godine, kao i kontinentalni Kup pobjednika kupova.

Campbell je Arsenal napustio 1995. godine, pošto je odigrao 210 utakmica za matični klub i postigao 55 golova – sve to uprkos paklenoj konkurenciji za minutažu, naročito otkad je u Arsenal 1991. stigao Ian Right. U prvoj sezoni u Forestu ekipa je ispala u Championship, da bi Campebll u narednoj dao ogroman doprinos ekspresnom povratku u elitu sa 23 pogotka.

Poslije kratke epizode u Trabzonu, gdje bio na meti rasističkih uvreda člana uprave kluba, vratio se u Premijer ligu. Campbell je u januaru 1999. godine stigao u Everton i dao veliki doprinos u borbi za opstanak – postigao je devet golova na samo osam mečeva i pomogao da Karamele održe status „vječitog premijerligaša“, koji je i danas aktuelan.

Za Everton je za odigrao ukupno 150 utakmica i postigao 55 golova za klub iz Liverpoola. Povukao se 2007. godine poslije sezone u Cardiffu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()