Transfer Marcela Brozovića u saudijski Al-Nassr lagano se pretvara u pravu špansku sapunicu

Al-Nassr je provbitno pristao da otkupi ugovor hrvatskog reprezentativca za 23 miliona eura i Brozoviću isplati 100 miliona eura za tri godine, da bi jučer navodno sve bilo stopirano

01.07.2023. 09:00
  • Podijeli:
Marcelo_brozovic_foto_Marko Lukunic_PIXSELL-64993c4045ee0.webp Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Transfer Marcela Brozovića u saudijski Al-Nassr lagano se pretvara u pravu špansku sapunicu, a trenutno najpoznatiji novinarski insajder Fabrizio Romano javlja da je pak sve gotovo.

Ide, ne ide, ide, ne ide i opet ide... Izgleda da se tako na najbolji način može oslikati saga oko Brozovićevog prelaska u klub u kojem nastupa Cristiano Ronaldo.

Al-Nassr je provbitno pristao da otkupi ugovor hrvatskog reprezentativca za 23 miliona eura i Brozoviću isplati 100 miliona eura za tri godine, da bi jučer navodno sve bilo stopirano.

Prema nekim informacijama, Saudijci su smanjili finansijku ponudu, zbog čega su vlasnici Intera navodno prekinuli sve pregovore.

No ipak, ako je vjerovati italijanskom novinaru Fabriziju Romanu, transfer je i dalje aktivan i ništa se u vezi njega neće mijenjati.

"Nismo prisiljeni prodati Marcela Brozovića, ali pregovori su apsolutno u toku. Pokušat ćemo ponovno raspraviti o detaljima dogovora s Al-Nassrom", prenosi Romano riječi sportskog direktora Intera Giuseppea Marotte.

Brozović je u Interu proveo punih osam godina, a za Nerazzurre je odigrao 261 utakmicu na kojoj je postigao 25 pogodaka. Sa milanskim timom je prije dvije sezone osvojio Scudetto.

Osim za Inter nastupao je još i za Dinamo Zagreb, Lokomotivu i Hrvatski Dragovoljac. Dres Vatrenih nosio je na 87 službenih utakmica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()