Tragična sudbina prvaka svijeta: Nakon oca i dva brata, ostao je i bez majke

Angelova majka Marcela Martinez izgubila je bitku s opakom bolešću, potvrđeno je sinoć

07.04.2023. 10:41
  • Podijeli:
Angel Correa_foto_TW-642fd552003f5.webp Foto: Twitter/@AngelCorrea32

Sjajni argentinski nogometaš i zvijezda Atletico Madrida Angel Correa doživio je tragičnu sudbinu nakon što je ostao i bez četvrtog člana najbliže porodice.

Correi sjajno ide na poslovnom planu. Njegova nogometna karijera može se smatrati vrhunskom, pošto je s Argentinom prije nekoliko mjeseci postao svjetski prvak, a u Atleticu je jedna od glavnih zvijezda.

Međutim, na privatnom planu ne može se pohvaliti sudbinom. Odrastao je bez oca, koji je preminuo u ranom djetinjstvu, a onda su mu stradala i dvojica braće u Argentini.

Sada je Correu shrvala vijest o smrti majke. Angelova majka Marcela Martinez izgubila je bitku s opakom bolešću, potvrđeno je sinoć.

Nogometaš Atletica bio je mnogo vezan za majku s kojom je odrastao i koja je najzaslužnija jer je postao nogometaš. Dugo se borila protiv karcinoma i na kraju nije izdržala. Majka Marcela odgajala je Angela u siromaštvu i u opasnom kraju u Argentini.

Kako je isticao prije u javnosti, Correa je zahvaljujući nogometu zaboravljao tešku sudbinu u djetinjstvu. Zaboravljao bi na gubitke oca i braće i uz pomoć majke postao je vrhunski nogometaš.

Da stvari budu teže, s 19 godina bio je primoran uraditi operaciju srca. Njegova karijera bila je upitna, ali je nakon ljekarske intervencije ipak dobio priliku da napravi sjajnu karijeru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()