Sveci, zbogom: Bajern rutinski do četvrtfinala LŠ

Parižane su iz elite sa po golom izbacila dva njihova nekadašnja igrača. U prvom meču je strijelac bio Kingsli Koman, u drugom Erik Maksim Čupo-Moting

08.03.2023. 23:12
  • Podijeli:
Bajern PSŽ_Andreas Schaad AP Tanjug-6408ffb28e351.webp Foto: Andreas Schaad / AP / Tanjug

Fudbaleri Bajerna plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su i u revanšu bili bolji od Pari Sen Žermena. Nakon 1:0 u Parizu, rezultat je večeras bio rutinskih 2:0.

Svece su tako iz elite sa po golom izbacila dva njihova nekadašnja igrača. U prvom meču je strijelac bio Kingsli Koman, u drugom Erik Maksim Čupo-Moting. Tačku na i večeras stavio je Serž Gnabri.

Gost je priprijetio nakon svega 120 sekundi. Sjajnu priliku propustio je Kilijan Mbape.

Nizali su se napadi na obke strane. Poslije 20 minuta igre ponovo je Mbape bio u glavnoj roli, ali je lopta otišla pored gola domaćih.

Desetak minuta prije kraja prvog poluvremena u sjajnoj prilici da Parižane vrati u igru u ovom dvomeču imao je i Vitor Fererira Vitinja, ali je njegov udarac sjajno blokiran.

Nova uzbuđenja videli smo u 51. minutu. Danijele Orsato je nakon intervencije iz VAR sobe provjeravao da li ima osnova da dosudi penal za Bajern, ali kaznenog udarca nije bilo.

Ni minut nije prošao, a Čupo-Moting je glavom poslao loptu u mrežu. I opet VAR koji je zbog faula poništio gol domaćina.

Bajern je na kraju dočekao povod za slavlje pred 75.000 navijača. Nakon velike greške odbrane Pari Sen Žermena, Čupo-Moting je došao do lopte i poslao je u mrežu. Ovoga puta sve je bilo čisto.

Sve je i konačno riješeno u samom finišu kada je za 2:0 pogodio Gnabri. Igrao se 89. minut.

Đanluiđi Donaruma je sjajno odbranio u drugom minutu nadoknade nakon pokušaja Alfonsa Dejvisa, a u četvrtom minutu je gol Sadija Manea poništen zbog ofsajda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()