Stigao treći Brazilac: Elzio Lohan novi igrač Veleža

Od ove sezone pravilo je da u zapisniku mogu biti trojica stranaca, a da se igrači iz bivše Jugoslavije ne smatraju strancima

18.08.2023. 18:20
  • Podijeli:
Elzio Lohan_foto_FKVelez Cropped-64df756f9d296.webp Foto: FK Velež

Fudbalski klub Velež angažovao je i trećeg Brazilca u posljednjih sedam dana.

Nakon što je prošlog petka potpisao Edmar Junior Dos Santos Neves, a prije dva dana Bruno de Oliveira Souza, danas su Mostarci objavili da je novi igrač Rođenih Elzio Lohan.

"U prisustvu direktora FK Velež Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetdvogodišnjeg igrača ofanzivnog reda vezati za Rođene jednu godinu, sa mogućnošću produženja na još godinu".

Elzio Lohan je rođen je 19. marta 2001. godine u Itu, Brazilu. Igrao je za FK Ituano, FK Cascavel, FK Bahia, a zadnji klub za koji je nastupao je HNK Zmaj Makarska.

"Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu. Dobrodošao, Lohan", saopćeno je iz FK Velež.

Osim trojice Brazilaca, ekipa iz Mostara u svojim redovima ima još trojicu stranaca - Raphael Lea'i (Solomonski Otoci), Yaroslav Oreshkevich (Bjelorusija) i Giorgi Guliashvili (Gruzija), koji je na posudbi iz Sarajeva.

Od ove sezone pravilo je da u zapisniku mogu biti trojica stranaca, a da se igrači iz bivše Jugoslavije ne smatraju strancima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()